Dokładnie w 5 rocznicę działania hotel Aries Hotel & Spa Wisła uzyskał oficjalną kategorię 5 gwiazdek. Stając się drugim obiektem tej klasy w kurorcie, a jednocześnie pierwszym butikowym hotelem 5*.
- To wyjątkowe wyróżnienie jest zwieńczeniem pięciu lat wspólnej pracy całego zespołu Aries: ludzi z pasją, zaangażowaniem i niezwykłą dbałością o każdy detal. 5* to nie tylko symbol standardu, ale potwierdzenie tego, co od lat słyszymy od naszych gości, że tworzymy miejsce, do którego chce się wracać. Ich opinie, zaufanie i ciepłe słowa były dla nas codzienną motywacją - podkreśla Paweł Skoczylas, dyrektor generalny hotelu Aries Wisła.
Początki działania hotelu były dość trudne, gdyż po niecałych 3 miesiącach od jego otwarcia wybuchła pandemia, która zmieniła rzeczywistość podróżowania i funkcjonowania ludzi na świecie, a tym samym całego sektora hotelarskiego.
Ogród za restaracją zlokalizowany od strony stawu i zapory na rzece Wiśle to prawdziwy raj na spokojny relaks
Jego butikowy charakter jest odmienny niż drugiego 5* hotelu w Wiśle czyli Crystal Moutain. W efekcie turyści mają wybór i w najpopularniejszym kurorcie w Beskidach mogą w zależności od potrzeb wypoczywać luksusowo zarówno w kameralnym obiekcie, jak i dużym hotelu z wielkimi strefami atrakcji dodatkowych.
Ariesowy styl premium
Wnętrza hotelu zostały zaprojektowane dokładnie w stylu z jakiego słynie sieć marki Aries – jest regionalnie, jakościowo, dużo przestrzeni i doskonały design. Za koncepcję architektoniczną bryły i wnętrz odpowiada współpracujący od dawna z firmą Platan (spółka jest właścicielem hoteli oraz brandu Aries) architekt Paweł Stec. Przeważa tu drewno, naturalne materiały i stonowana kolorystyka w odcieniach beżu, bieli, szarości oraz ciepłego brązu. Górski charakter spotyka się z nowoczesną elegancją.
W ostatnich tygodniach doceniono też
strefę SPA w Aries Wisła. W konkursie SPA & Wellness Awards 2025 hotel zdobył nagrodę za aktualnie Najlepsze Menu SPA.
Dopełnieniem wypoczynku w klasie luxury jest w hotelu restauracja Polka by Magda Gessler, w której szef kuchni Tomasz Morys serwuje tradycyjne dania kuchni polskiej i europejskiej w swojej autorskiej interpretacji. Potrawy są przyrządzane z lokalnych składników. Super atrakcją restauracji jest przepiękny ogród od strony wody oraz znajdująca się w nim oranżeria i szklarnia Greehouse.
Opracowanie: tekst autorski pisany przez człowieka, nie przez AI, na bazie informacji prasowej, fot. Aries Hotel & Spa